Széchenyi terv

1184 Budapest, Hengersor utca 25.

06 (30) 553 68 45 vagy 06 (1) 294 59 33

szerviz@carkomplex.hu

Hétfő - Péntek 07.00-15.00

MŰSZAKI VIZSGA

A magyarországi jogszabályok rendszeres időközönként előírják a gépjárművek műszaki vizsgáztatását. Az új autóknál 4 év után szükséges az első műszaki vizsga elvégzése. A negyedik év után pedig minden második évben esedékes.

Ha ránk bízza járművét, a vizsga előtt átnézzük azt, felkészítjük. A vizsgáztatást saját vizsgabázisunkon végezzük.

A műszaki vizsga a jármű jogszabályok által előírt műszaki megfelelőségének vizsgálata. A vizsgálat keretében többek elvégezzük az alapvető rendszerek, így a futómű, a fékrendszer, a lengéscsillapítók, a karosszéria és a lámpák állapotát. A vizsgálat célja, hogy a forgalomban csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt.

Amennyiben bizonytalan autója műszaki állapotát illetően, vállaljuk előzetes vizsgálatok elvégzését is. Ha ezen olyan hibát találunk, ami megakadályozná a sikeres műszaki vizsgát, úgy azokra felhívjuk a figyelmet és szükség szerint el is végezzük a javítást.

A műszaki vizsgához szükséges a tulajdonos személyi igazolványa, a gépjármű forgalmi engedélye és az érvényes kötelező biztosítást igazoló befizetés. Sikeres vizsga esetén ennek tényét a vizsgabázis rögzíti az állami informatikai rendszerbe és bevezeti a forgalmi engedélybe.