Széchenyi terv

1184 Budapest, Hengersor utca 25.

06 (30) 553 68 45 vagy 06 (1) 294 59 33

szerviz@carkomplex.hu

Hétfő - Péntek 07.00-15.00

KLÍMA JAVÍTÁS, TISZTÍTÁS

A klíma karbantartása

Gépkocsija zárt rendszerű utasterében a megfelelő közérzet kellemesebb vezetési élményt, biztonságosabb haladást eredményez, ezért fontos, hogy az autó klímaberendezése megfelelően működjön. Az Ön egészsége és a klíma rendszer hatékonysága érdekében is fontos az alábbi feladatok elvégzése.

Klíma ellenőrzése

Specifikus berendezéssel ellenőrizzük az utastérbe fújt levegő hőmérsékletét, a rendszer működéséhez szükséges gáz mennyiségét, nyomását, a kenőolaj mennyiségét, a működés hatékonyságát.

Klímatöltés

A nyomást előállító kompresszor kenését, a klímagázzal szállított olaj végzi, amely idővel elhasználódik.

Csökkenhet a hűtőközeg mennyisége is, romlik a klíma hatékonysága ezért, a klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A feltöltés a jelenleg leggyakrabban használt klímagázzal történik. Ha kevés a klímagáz és az olaj, a kompresszor idő előtt tönkremehet, annak kicserélése költséges! Ezért javasoljuk a gázt és olajat évente vagy 15 ezer km-ként kicseréltetni.

Klímafertőtlenítés, klímatisztítás

Ha a klíma rendszerben a baktériumok és gombák elszaporodnak, allergiás reakciókat, légúti betegségeket okozhatnak. A lerakodott gombák erős, kellemetlen szagot árasztanak ezért a fertőtlenítés megkezdése előtt javasoljuk a pollenszűrő cseréjét is.