Széchenyi terv

1184 Budapest, Hengersor utca 25.

06 (30) 553 68 45 vagy 06 (1) 294 59 33

szerviz@carkomplex.hu

Hétfő - Péntek 07.00-15.00

ÁLLAPOT FELMÉRÉS

Miért érdemes autóvásárlás előtt állapotfelmérést kérni ?

Szakértő szemmel vizsgáljuk át tüzetesen a kiválasztott autókat.  Számtalanszor előfordult már, hogy az általunk feltárt  hiányosságok megismerése után az eladó komoly összeget engedett az autó árából.
Milyen vizsgálatokat végzünk el állapotfelméréskor?

  1. A karosszéria állapotát szemrevételezéssel és műszeres festékvastagság méréssel. Ekkor derül ki sokszor, hogy sérült volt az autó, amit esetleg még a tulajdonos sem tudott. A sérülés ténye önmagában még nem gond csak az, ha a javítás szakszerűtlenül lett elvégezve. A több mint 50 éves  tapasztalatunkkal könnyen rábukkanunk az árulkodó jelekre.
  2. Mindenre kiterjedő általános átvizsgálás, ami az autóban található és nem szükséges vizsgálatához annak megbontása. Ide értjük az autó belsejében, motorterében és az alján található dolgokat. A fékberendezés, futómű, állapotát. Olajfolyások, folyadékok ellenőrzését, mosó, törlő berendezés működését, stb.
  3. A fékberendezés, fékpadon történő műszeres vizsgálatát.
    A fékberendezés az egyik legköltségesebb része az esetleges javításnak így fontos tudnod, hogy valóban megfelelően működik-e. Sokszor jónak gondolt és érzett fékek megbuknak a műszeres vizsgálat alkalmával. Olyan ez, mintha műszaki vizsgán lenne az autó, biztonságot jelent számodra és utasaid részére.
  4. Fékfolyadék műszeres elemzése .Idővel a fékfolyadék a levegőben lévő páratartalmat megköti, így erősebb fékezéskor felforrhat a fékfolyadék. Mivel a levegő – ellentétben a fékfolyadékkal – összenyomható, ez a pillanat tragikus következményeket okozhat. Hiába nyomod a fékpedált, az autó nem lassul, kockáztatva ezzel az utasok épségét.
  5. Lengéscsillapító műszeres vizsgálatát, mérését.
    Mit  sem ér semmit az erő, ha nem tapadnak a kerekek megfelelően az úthoz. A kipörgés, kicsúszás, baleset elkerülhető! Hibás csillapító esetén nem elég 1 darabot cserélni, csak párban szabad a megfelelő biztonság érdekében. Tehát az esetlegesen hibás csillapító cseréltetése, dupla költséget jelenthet számodra.
  6. Számítógépes diagnosztika során az autó komputerében tárolt hibákat ismerhetjük meg.. Itt találhatóak a régen létezett meghibásodások nyomai is. Sok esetben itt látjuk a valós kilométerét az autónak, ami néha eltérést mutat a kilométerórához viszonyítva.

Mennyibe kerül mindez?

A feltárt hiányosságokról listát és a megszüntetésükre javítási árajánlatot készítünk! Ez által teljes kép kapható a megvásárolandó autóról és kiváló alkualap a vételár további tárgyalásához. Sokszor maga az eladó sincs tisztába azzal, milyen állapotban van az autója, így a valós értéktől eltérő árat határoz meg. A tájokoztatás után könnyebb egy mindenki számára kedvező vásárlási ár kialkudása.
Az elvégezett vásárlás előtti átvizsgálással nagyon komoly összeget spórolhat meg. Dönthet úgy is, hogy nem is vásárolja meg az autót, hiszen nem éri meg számodra ennyi pénzt költeni rá. Sokkal könnyebb ilyenkor azt mondani köszönöm nem kérem, mint azután amikor már kifizette, átíratta..

Ezt a műszeres méréseket is tartalmazó átvizsgálást kb. 1.5 óra alatt tudjuk elvégezni, 14.990 Ft összegért.

Ennek az összegnek akár több tízszeresét is ráköltheti egy olyan autóra, amivel becsapták.